Emoji dhe emoticons WhatsApp me kuptim

Emoji dhe emoticons WhatsApp me kuptim

Emoticon-at u krijuan në vitin 1990 dhe ishin një hap i madh në ndryshimin e mënyrës se si njerëzit komunikojnë duke përdorur mediat dixhitale. Që nga origjina e tyre, ato kanë ndihmuar për t'i dhënë një kuptim më të mirë ideve dhe ju lejojnë të shprehni emocionet ose ndjenjat tuaja në një mënyrë më të gjerë.

¿A e dini se mund të gjeni qindra emoji në tastierën tuaj dixhitale?? Këto zëvendësojnë natyrshëm simbolet që janë përdorur prej kohësh për të përfaqësuar shprehje të caktuara si buzëqeshjet, zemrat ose një e qeshur e madhe. Këto janë fytyra të vogla me shprehje të pafundme.

Për sa më sipër, në këtë artikull ne detajojmë një listë të emoticoneve me kuptimin e tyre, do të dini se çfarë janë emoji-t, për çfarë përdoren, cilat janë më të njohurat dhe më shumë.

Listat e emojis dhe emoticons me kuptim sipas kategorive për WhatsApp dhe Facebook

Emoji dhe emoticon me kuptim të ushqimit dhe pijeve të WhatsApp-it
Emoji dhe emoticons të simboleve WhatsApp me kuptim
Emoji dhe emoticons të simboleve WhatsApp me kuptim
Emoji të kafshëve WhatsApp dhe emoticons me kuptim
Emoji të kafshëve WhatsApp dhe emoticons me kuptim
Emoji dhe emoticons me kuptim të aktivitetit dhe sportit të WhatsApp
Emoji dhe emoticons me kuptim të aktivitetit dhe sportit të WhatsApp
Emoji dhe emoticons të objekteve WhatsApp me kuptim
Emoji dhe emoticons të objekteve WhatsApp me kuptim
Udhëtimi në WhatsApp dhe vendos emoji dhe emoticon me kuptim
Udhëtimi në WhatsApp dhe vendos emoji dhe emoticon me kuptim
Emoji dhe emoticons me kuptim të njerëzve të WhatsApp
Emoji dhe emoticons me kuptim të njerëzve të WhatsApp

Çfarë janë emoticons apo emoji?

Emoticonët lidhen me personazhet e përdorur në shtetet ose mesazhet elektronike dhe platformat online si Instagram, WhatsApp ose Facebook që përfaqësojnë emocionet, dëshirat, idetë ose ndjenjat njerëzore në një mënyrë vizuale të ndryshme.

Siç e theksuam në fillim origjina e tij është japoneze dhe termi i saj shkruhet si 絵⽂字 e cila përbëhet nga shkronja "e" dhe fjala "moji". Këto janë bërë aq të njohura sa edhe disa akademi i kanë marrë seriozisht duke zgjedhur disa si fjala e vitit në 2015.

Krijimi i këtyre paraqitjeve vizuale i atribuohet kryesisht Shigetaka Kurita. Falë kësaj, përdoruesit e kohës përfaqësonin situata të tëra duke i përdorur ato në 160 karakteret që lejonin mesazhet.

Fillimisht një emoji ishte i kufizuar në përmasat 12 x 12 pixels kryesisht për shkak të kufizimeve të teknologjive grafike të kohës. Meqenëse këto paraqitje vizuale nuk i nënshtroheshin të drejtës së autorit, shumë shitës japonezë shfrytëzuan mundësinë për të krijuar imazhet e tyre.

Falë sa më sipër, sot këto simbole përdoren më shpesh dhe ndihmojnë shumë kur shkruani ndonjë mesazh.

Për çfarë përdoren në WhatsApp dhe Facebook?

Emoji-t fillimisht u përdorën në mesazhe me tekst për të përfaqësuar grafikisht disa emocione. Megjithatë, me ndryshimet e sotme teknologjike, përfshijnë koncepte nga tema të ndryshme që ju të tregoni situata të ndryshme të jetës reale në mënyrën më të mirë të mundshme.

Në shtetet e Whatsapp, Facebook dhe Instagram janë shumë të dobishëm, si dhe në të gjitha bisedat që ju të tregoni emocione si gëzimi, interesi, shpresa, dashuria, krenaria, qetësia, mirënjohja, frymëzimi, krenaria e shumë të tjera. Ata gjithashtu ju japin mundësinë për të shprehur ndjenja të tilla si lumturia, dashuria, dhembshuria, habia, humori, trishtimi, zemërimi, ndër të tjera.

Si shembull i sa më sipër, ju mund të përdorni fytyrat që shfaqen në tastierën tuaj dixhitale për të treguar se ndjeni trishtim të thellë për ndonjë arsye. Gjithashtu ato e bëjnë të lehtë për ju të tregoni momentet tuaja të gëzimit ose ndryshime në disponimin tuaj.

Këto piktograme ju ndihmojnë të zvogëloni numrin e fjalëve që dëshironi të shprehni, të tilla si ideja për të bërë një shëtitje, për të bërë pazar, për të fjetur, për të ngrënë një pjatë të shijshme, etj.

Cilat janë emoji-t ose emoticon-at më të përdorur në shtetet e Facebook dhe WhatsApp?

Këtu paraqesim disa nga emoji-t më të zakonshëm në statuset e WhatsApp dhe Facebook dhe gjithashtu për Instagram.

Nëse ndjeni dashuri për dikë, dëshironi të jeni romantik ose jeni mahnitur nga bukuria e dikujt ose diçkaje, mund të përdorni emoticon dashurie. Përfaqësohet një fytyrë e lumtur me dy zemra në sy.

Një tjetër nga simbolet më të përdorura është emoji i frikësuar ose ulëritës., është një fytyrë e befasuar që përfaqëson frikën ose tmerrin dhe mund ta përdorni për të përcjellë përshtypje ose ndikim.

Emoji që shkel syrin përfaqëson një nga mënyrat më djallëzore për t'i treguar homologut se duhet të jesh bashkëpunëtor i diçkaje ose thjesht ta ftosh në lojë.

Nëse doni të përcillni trishtimin, ka një fytyrë të qarë që e shpreh lehtësisht. Është një shqetësim i thellë dhe mund t'ju ndihmojë në momentet më të vështira.

Gishti i madh është i dobishëm për të treguar një marrëveshje, miratim ose pëlqim për ndonjë veprim ose ide të të tjerëve.

Ju gjithashtu gjeni emoji ose fytyrën dyshuese shumë e dobishme për të përcjellë skepticizëm për një ide të ngritur nga palë të treta. Ajo përfaqësohet nga një fytyrë mosbesimi, me qepalla të relaksuara.

Simboli me lot të qeshur ose gëzimi është gjithashtu i njohur sepse ju ndihmon të shprehni lumturi ekstreme, të qeshura ose të tregoni se nuk mund të ndaloni së qeshuri për diçka. Mund ta identifikoni lehtësisht nga fytyra e tij e buzëqeshur me dy pika, një në secilin sy.

Një tjetër nga piktogramet më të njohura është fytyra e puthjes së zemrës. Është një fytyrë që dërgon një puthje dhe është një imazh i dashur që mund ta bëjë këdo të ndihet mirë.

Valltarja e flamenkos është një simbol që komunikon dëshirën për të shkuar në një festë. Mund ta përdorni në mënyrë të përsosur për të treguar se dëshironi të largoheni nga shtëpia për disa orë dhe të kaloni një kohë të mirë.

Pse është e rëndësishme të dini kuptimin e saktë të emoticons ose emojis?

Ndonjëherë njerëzit ndajnë kuptimin e emoji-ve në një mënyrë të gabuar, qoftë për shkak të mungesës së informacionit ose për shkak se mjedisi kulturor u ka dhënë atyre një përdorim të ndryshëm për një kohë të gjatë, duke çuar në adoptimin e tyre joproporcional.

E vërteta është se çdo emoticon ka një emër zyrtar është pikënisja për t'i dhënë kuptim në mjedisin ku e përdorni, pasi përndryshe, mund të ketë keqkuptime dhe do të ishte e bezdisshme, e pakëndshme apo edhe e turpshme të mos kuptoni se çfarë do të thotë ajo fytyrë e vogël.

Për shembull, ka disa paraqitje që ilustrojnë fjalët e urta kineze si ajo e tre majmunëve. Këto nënkuptojnë Shih mos të keqen, dëgjo mos të keqen, fol jo keq, dhe megjithatë njerëzit i përdorin këto fytyra individualisht për të treguar pikëllimin, një shikim të ngulur ose për të mbajtur një sekret.

Simboli i femrat me veshë lepuri është sinonim i sensualitetit, por njerëzit shpesh e përdorin këtë emoji për të treguar argëtim, eksitim apo edhe lumturi. Kjo veçanërisht në grupe miqsh ose miqsh dhe përfshin rrjetet sociale si Facebook, Instagram ose WhatsApp.

Kur bëhet fjalë për të përfaqësuar një të qarë, surprizë ose frikë, njerëzit zakonisht përdorin emoji-n e fytyrës me duart e tyre në faqe. Megjithatë, ky simbol lidhet me veprën e të famshmit Edvard Munch.

Gjeni edhe simbolin e jashtëqitjes, i cili ndonjëherë pretendon të jetë një akullore kremoze me çokollatë. E vërteta është se krijimi i saj lidhet me kulturën japoneze dhe përfaqëson fat të mirë.

Siç e shpjeguam në shembujt e mëparshëm, çdo emoticon ka kuptimin e vet, megjithëse shumica e njerëzve i japin të tyren. Por është gjithmonë e rëndësishme t'i vini në dukje ashtu siç duhet në mënyrë që komunikimi të jetë më i rrjedhshëm dhe mesazhet të mos keqkuptohen.