Емоџи и емотикони на WhatsApp со значење

Емоџи и емотикони на WhatsApp со значење

Емотиконите беа создадени во 1990 година и беа голем чекор во промената на начинот на кој луѓето комуницираат користејќи дигитални медиуми. Од нивното потекло, тие помогнаа да им дадат подобро значење на идеите и да ви овозможат да ги изразите вашите емоции или чувства на поширок начин.

¿Дали знаевте дека можете да најдете стотици емотикони на вашата дигитална тастатура?? Тие природно ги заменуваат симболите кои долго време се користат за да претставуваат одредени изрази како што се насмевки, срца или голема смеа. Ова се мали лица со бескрајни изрази.

Поради горенаведеното, во оваа статија детално ја прикажуваме листата на емотикони со нивното значење, ќе знаете што се емотикони, за што се користат, кои се најпопуларни и многу повеќе.

Списоци на емотикони и емотикони со значење по категории за WhatsApp и Facebook

WhatsApp за храна и пијалоци емотикони и емотикони со значење
Емотикони и емотикони на симболите на WhatsApp со значење
Емотикони и емотикони на симболите на WhatsApp со значење
WhatsApp животински емотикони и емотикони со значење
WhatsApp животински емотикони и емотикони со значење
Активност на WhatsApp и спортски емотикони и емотикони со значење
Активност на WhatsApp и спортски емотикони и емотикони со значење
Емотикони и емотикони на објекти на WhatsApp со значење
Емотикони и емотикони на објекти на WhatsApp со значење
WhatsApp Патување и места емотикони и емотикони со значење
WhatsApp Патување и места емотикони и емотикони со значење
Емотикони и емотикони на WhatsApp луѓе со значење
Емотикони и емотикони на WhatsApp луѓе со значење

Што се емотикони или емотикони?

Емотиконите се поврзани со ликовите што се користат во државите или електронските пораки и онлајн платформите како што се Instagram, WhatsApp или Facebook кои ги претставуваат човечките емоции, желби, идеи или чувства на визуелно поинаков начин.

Како што посочивме на почетокот неговото потекло е јапонско а неговиот термин се пишува како 絵⽂字 кој е составен од буквата „е“ и зборот „моџи“. Овие станаа толку популарни што дури и некои академии ги сфатија сериозно со избирање на некои како збор на годината во 2015.

Создавањето на овие визуелни претстави главно се припишува на Шигетака Курита. Благодарение на ова, тогашните корисници претставуваа цели ситуации користејќи ги во 160 знаци што ги дозволуваа пораките.

Првично Емоџи беше ограничен на димензии од 12 x 12 пиксели главно поради ограничувањата на тогашните графички технологии. Бидејќи овие визуелни претстави не подлежат на авторски права, многу јапонски продавачи ја искористија можноста да создадат свои слики.

Благодарение на горенаведеното, денес овие симболи се почесто се користат и се од голема помош при пишување на каква било порака.

За што се користат во WhatsApp и Facebook?

Емоџите првично се користеле во текстуални пораки за графички да прикажуваат некои емоции. Меѓутоа, со денешните технолошки промени, вклучуваат концепти од различни теми за да покажете различни ситуации од реалниот живот на најдобар можен начин.

Во државите Whatsapp, Facebook и Instagram се многу корисни, како и во сите разговори за да укажете на емоции како што се радост, интерес, надеж, љубов, гордост, спокојство, благодарност, инспирација, гордост и многу повеќе. Тие исто така ви даваат можност да изразите чувства како среќа, љубов, сочувство, изненадување, хумор, тага, гнев, меѓу другото.

Како пример за горенаведеното, можете да ги искористите лицата што се појавуваат на вашата дигитална тастатура за да покажете дека чувствувате длабока тага поради некоја причина. Исто така тие ви олеснуваат да ги посочите вашите моменти на радост или промени во вашето расположение.

Овие пиктограми ви помагаат да го намалите бројот на зборови што сакате да ги изразите, како што е идејата да одите на прошетка, да одите на шопинг, да спиете, да јадете вкусно јадење итн.

Кои се најкористените емотикони или емотикони во државите на Facebook и WhatsApp?

Ви претставуваме некои од најчестите емотикони во статусите на WhatsApp и Facebook, а исто така и за Instagram.

Ако чувствувате љубов кон некого, сакате да бидете романтични или сте заслепени од убавината на некого или нешто, можете да го искористите љубовниот емотикон. Претставен е среќен лик со две срца во очите.

Друг од најупотребуваните симболи е емотикото со страв или врескање., тоа е изненадено лице кое претставува страв или ужас и можете да го користите за да пренесете впечаток или влијание.

Емоџито што намигнува претставува еден од најнемирните начини да му укажете на партнерот дека мора да бидете соучесник во нешто или едноставно да го поканите во играта.

Ако сакате да ја пренесете тагата, има плачко лице кое лесно ја изразува. Тоа е длабока грижа и може да ви помогне во најтешките моменти.

Палците нагоре се корисни за да укаже на договор, одобрување или согласност за некоја акција или идеја на други.

Ги наоѓате и емотиконите или недоверливото лице многу корисно да се пренесе скептицизам за идеја покрената од трети страни. Претставен е со лице на неверување, со опуштени очни капаци.

Симболот со солзи од смеа или радост е исто така популарен бидејќи ви помага да изразите екстремна среќа, смеа или да покажете дека не можете да престанете да се смеете за нешто. Можете лесно да го препознаете по неговото насмеано лице со две капки, по една во секое око.

Друг од најпопуларните пиктограми е лицето на бакнежот на срцето. Тоа е лице кое праќа бакнеж и тоа е љубовна слика која може да направи секого да се чувствува добро.

Фламенко танчерката е симбол кој ја соопштува желбата да се оди на забава. Совршено можете да го искористите за да покажете дека сакате да го напуштите вашиот дом на неколку часа и добро да се забавувате.

Зошто е важно да се знае точното значење на емотиконите или емотиконите?

Понекогаш луѓето го споделуваат значењето на емотиконите на погрешен начин, или поради недостаток на информации или поради тоа што културната средина им дава поинаква употреба долго време, што доведува до нивно непропорционално усвојување.

Вистината е дека секој емотикон има официјално име тоа е почетна точка да му дадете значење во околината во која го користите, бидејќи во спротивно, може да има недоразбирања и би било досадно, непријатно, па дури и непријатно да не разберете што значи тоа мало лице.

На пример, има некои претстави кои ги илустрираат кинеските поговорки како онаа на трите мајмуни. Тие значат Не гледај зло, слушај не зло, не зборувај зло, а сепак луѓето ги користат овие лица поединечно за да означат тага, зјапање или да чуваат тајна.

Симболот на жени со зајачки уши е синоним за сензуалност, но луѓето често го користат ова емоџи за да укажат на забава, возбуда или дури и среќа. Ова особено во групи на пријатели или пријатели и вклучува социјални мрежи како Facebook, Instagram или WhatsApp.

Кога станува збор за претставување на плач, изненадување или страв, луѓето обично ги користат емотиконите на лицето со рацете на образите. Сепак, овој симбол е поврзан со работата на познатиот Едвард Мунк.

Го наоѓате и симболот за измет, кој понекогаш се преправа дека е кремаст чоколаден сладолед. Вистината е тоа неговото создавање е поврзано со јапонската култура и претставува добра среќа.

Како што објаснивме во претходните примери, секој емотикон има свое значење, иако повеќето луѓе му даваат свое. Но, секогаш е важно да ги посочите како што треба за да биде комуникацијата потечна и пораките да не бидат погрешно разбрани.